Announcement

Collapse
No announcement yet.

Soundproble since windows 10 avril update

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Soundproble since windows 10 avril update

    Hello all
    since my April Update Windows 10 Comes follws
    Soundcard I/O:failed at 48 khz and 8 kHz, giving up.
    See logfile for more inforamtions. please help me
    Rig:Computer i7 3.2 GHz Ram: 8 GB SSD Samsung SSD 256 GBOS: Win 10 Computer 2. Asus 26 GHz Ram 4 GB Intel ssd 120 GbOS: Win10..Yaesu ft950/Ft100d Linear HLA 300 -400Watt..Antennas: Dj2 UT 7 el 7 Band Yagi W3dzz 2000/GP / Lonwire 160mInterface : Rigexpert plus/Rigepert tiny/Signallink

  • #2
    Hello Yvo,

    See postings of N4ST in https://forums.hamradiodeluxe.com/node/46339.

    73 Fred


    Originally posted by N4ST View Post
    In Windows 10, go to the privacy center and allow access to microphone. I turned off all other apps, but my soundcard wasn't listed. It fixed the problem for me and others.

    https://forums.hamradiodeluxe.com/fi...?photoid=46360
    Last edited by Fred PA0FVH; 05-06-18, 05:50.
    73, Fred - PA0FVH
    ---------------------------------------------------
    Setup: Windows 10 (64-bit) i7 8Gb, IC-7600, microHAM DK II

    Comment


    • #3
      sorry, unfortunately, nothing helped me. only where can I find the logfile?

      here again the error message
      .this error message comes since April update of windows 10
      Soundcard I / O: failed at 48kHz and 8kHz, giving up.
      See logfile for more inforamtions .. where can I find the logfile?


      Rig:Computer i7 3.2 GHz Ram: 8 GB SSD Samsung SSD 256 GBOS: Win 10 Computer 2. Asus 26 GHz Ram 4 GB Intel ssd 120 GbOS: Win10..Yaesu ft950/Ft100d Linear HLA 300 -400Watt..Antennas: Dj2 UT 7 el 7 Band Yagi W3dzz 2000/GP / Lonwire 160mInterface : Rigexpert plus/Rigepert tiny/Signallink

      Comment


      • #4
        The DM780 logfile can be found here: C:\Users\your_user_name\AppData\Roaming\HRDLLC\Dig ital Master 780
        73, Fred - PA0FVH
        ---------------------------------------------------
        Setup: Windows 10 (64-bit) i7 8Gb, IC-7600, microHAM DK II

        Comment


        • #5
          thank you Fred
          Rig:Computer i7 3.2 GHz Ram: 8 GB SSD Samsung SSD 256 GBOS: Win 10 Computer 2. Asus 26 GHz Ram 4 GB Intel ssd 120 GbOS: Win10..Yaesu ft950/Ft100d Linear HLA 300 -400Watt..Antennas: Dj2 UT 7 el 7 Band Yagi W3dzz 2000/GP / Lonwire 160mInterface : Rigexpert plus/Rigepert tiny/Signallink

          Comment


          • #6
            Microsoft unfortunately I could not help either. You even tried remote maintenance. Who else has a clue? what i can try.
            It does not work with Yaesu scu 17 nor Rigexpert nor with SignalLink. Who has the same problem since the aprilupdate of win 10, or is there alone?
            Rig:Computer i7 3.2 GHz Ram: 8 GB SSD Samsung SSD 256 GBOS: Win 10 Computer 2. Asus 26 GHz Ram 4 GB Intel ssd 120 GbOS: Win10..Yaesu ft950/Ft100d Linear HLA 300 -400Watt..Antennas: Dj2 UT 7 el 7 Band Yagi W3dzz 2000/GP / Lonwire 160mInterface : Rigexpert plus/Rigepert tiny/Signallink

            Comment


            • #7
              hello all users. Microsoft has solved the driver problem. Now also the sound card goes without problems. Thanks to the people from HRD de Luxe who could help me.
              Rig:Computer i7 3.2 GHz Ram: 8 GB SSD Samsung SSD 256 GBOS: Win 10 Computer 2. Asus 26 GHz Ram 4 GB Intel ssd 120 GbOS: Win10..Yaesu ft950/Ft100d Linear HLA 300 -400Watt..Antennas: Dj2 UT 7 el 7 Band Yagi W3dzz 2000/GP / Lonwire 160mInterface : Rigexpert plus/Rigepert tiny/Signallink

              Comment


              • #8
                HB0AA - What was the fix?
                73, Jim - N4ST
                __________________________________________________ __
                3GHz Core 2 Duo, 8GB, Win10 64-bit, TASCAM US-322, FTDI, Ten-Tec Omni VII, HRD 6.2.3.410

                Comment


                • #9
                  hello I have the April update installed again, because it was proposed by a Microsoft employee. thats it
                  Rig:Computer i7 3.2 GHz Ram: 8 GB SSD Samsung SSD 256 GBOS: Win 10 Computer 2. Asus 26 GHz Ram 4 GB Intel ssd 120 GbOS: Win10..Yaesu ft950/Ft100d Linear HLA 300 -400Watt..Antennas: Dj2 UT 7 el 7 Band Yagi W3dzz 2000/GP / Lonwire 160mInterface : Rigexpert plus/Rigepert tiny/Signallink

                  Comment


                  • #10
                    Hello! How is it treated? Is there a solution from Microsoft?

                    Comment


                    • #11
                      Originally posted by UB3DMF View Post
                      Hello! How is it treated? Is there a solution from Microsoft?
                      Hello UB3DMF See postings of N4ST in https://forums.hamradiodeluxe.com/node/46339.
                      that solved my problem
                      Rig:Computer i7 3.2 GHz Ram: 8 GB SSD Samsung SSD 256 GBOS: Win 10 Computer 2. Asus 26 GHz Ram 4 GB Intel ssd 120 GbOS: Win10..Yaesu ft950/Ft100d Linear HLA 300 -400Watt..Antennas: Dj2 UT 7 el 7 Band Yagi W3dzz 2000/GP / Lonwire 160mInterface : Rigexpert plus/Rigepert tiny/Signallink

                      Comment


                      • #12
                        Hallelujah! That helped. Thank you!

                        Comment

                        Working...
                        X