Announcement

Collapse
No announcement yet.

FT897, FT857 do not track MODE

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • FT897, FT857 do not track MODE

    I am trying to use FT897 with HRD 6.4.0.787 and have a problem with MODE tracking.
    It tracks frequency properly, even sets MODE properly from HRD to the Radio, but MODE changes are not reflected in Add screen MODE even if Mode track is marked.
    I tried to use FT857 as radio, but the same problem.
    To have proper logbook entry, i have to unmark Track mode, and set mode manually.

    Probably improper mapping in HRD Rig Control for Radio -> Program settings, but I can not change it.
    It uses same command 07 for setting and reading, but it probably should be E7 for reading but i am not sure.

    Please help.

    73's Marcin SP5IOU.

  • #2
    With this problem and your other problem it could be your interface. I have never had the problems you have.
    Sorry. I hope you get this solved.
    John
    Icom ic-7610, SPE 1K-FA amp,Hex beam, Butternut HF6V and homebrew 40m/80m trap dipole.
    PC - Windows 10.
    Intel 4 Core i5-4460 CPU@3.2GHz, 8GB RAM,

    Comment


    • #3
      I'm having the same issue with the FT-857 and the FT-1000MP. I've had this problem occasionally in the past but generally it was because the logbook was not linking with rig control and nothing was tracking. Resetting the connection would resolve the problem. In this case however, that does not work. Frequency is tracked correctly. Mode is not.
      -Rob

      Comment


      • #4
        Oh and apologies for my incomplete post: I'm running the 780 release.

        Comment


        • #5
          Hello,

          I have the same problem with my FT-1000MP. Mode tracking is not working. Do you know how i can modify the mapping file ??
          HRD v6.5.0.196 - Yaesu FT-1000MP + MicroHam 3 - TS-711E

          Comment


          • #6
            Can you look at this : https://forums.ham-radio-deluxe.com/...4631#post44631

            Perhaps a solution...
            HRD v6.5.0.196 - Yaesu FT-1000MP + MicroHam 3 - TS-711E

            Comment


            • #7
              Same issue here. FT-857D and the version as the topic starter has.

              Same setup with N1MM+ tracks rig MODE just fine.

              Any estimate on when to expect a fix?

              Comment


              • #8
                No idear

                Ham Radio Deluxe 6.4.0.794 Released : the bug is not fixed !
                HRD v6.5.0.196 - Yaesu FT-1000MP + MicroHam 3 - TS-711E

                Comment


                • #9
                  Ham Radio Deluxe 6.4.0.840 Released : the bug is not fixed !

                  https://development.hamradiodeluxe.com/view.php?id=2286

                  Month after month.... the problem is very uncomfortable !
                  Last edited by F4DBD; 01-09-19, 09:03.
                  HRD v6.5.0.196 - Yaesu FT-1000MP + MicroHam 3 - TS-711E

                  Comment


                  • #10
                    Ham Radio Deluxe 6.4.0.843 Released : the bug is not fixed !

                    https://development.hamradiodeluxe.com/view.php?id=2286

                    Month after month.... the problem is very uncomfortable !
                    Last edited by F4DBD; 01-09-19, 09:03.
                    HRD v6.5.0.196 - Yaesu FT-1000MP + MicroHam 3 - TS-711E

                    Comment


                    • #11
                      Ham Radio Deluxe 6.4.0.873 Released : the bug is not fixed !

                      https://development.hamradiodeluxe.com/view.php?id=2286

                      Month after month.... the problem is very VERY VERY uncomfortable !

                      FT857, FT-897, FT-1000MP..... WE HAVE A PROBLEM !
                      HRD v6.5.0.196 - Yaesu FT-1000MP + MicroHam 3 - TS-711E

                      Comment


                      • #12
                        Ham Radio Deluxe 6.4.0.876 Released : the bug is not fixed !

                        https://development.hamradiodeluxe.com/view.php?id=2286

                        Month after month.... the problem is very VERY VERY uncomfortable !

                        FT857, FT-897, FT-1000MP..... WE HAVE A PROBLEM !
                        HRD v6.5.0.196 - Yaesu FT-1000MP + MicroHam 3 - TS-711E

                        Comment


                        • #13
                          Hi,

                          Minor for them, major for me ! i'm sorry but for the price i don't understand a bug as this one ! Free software have no problem like this. HRD is a bug software....
                          HRD v6.5.0.196 - Yaesu FT-1000MP + MicroHam 3 - TS-711E

                          Comment


                          • #14
                            Originally posted by F4DBD View Post
                            Hi,

                            Minor for them, major for me ! i'm sorry but for the price i don't understand a bug as this one ! Free software have no problem like this. HRD is a bug software....
                            I'm completely agree with you Frederick, i can't use anymore my FT1000mp since .787, other software are growing up with full of new features, HRD is still in Beta ! I 'm using an another soft waiting for better day's.

                            Comment


                            • #15
                              Hello everyone.

                              I also have this problem for a long time now with my Yaesu FT 1000 D with its FIF 232C, in the doubt of the interface too old I bought another USB interface, it is identical, it does not dialogue!
                              I bought a Yaesu FT-847 with a USB interface it does not work either.
                              I am not a programmer but I really think to read your messages that it is related to the language of Yaesu devices.
                              At the beginning of HRD everything worked normally including the double click in the window of the dx Cluster which worked well with the right mode and in addition as the FT1000 has a double receiver the split frequency was displayed correctly on the transceiver. now it's only USB or LSB by default. and split frequency is ignored.
                              The HRD team asked me to be patient, I am, but it's long! but I believe it.

                              FT847, FT857, FT-897, FT1000D, FT-1000MP ..... WE HAVE A PROBLEM!

                              73's de F5SRH
                              Last edited by F5SRH; 08-15-18, 16:45.
                              - Sortie Ham Radio Deluxe 6.0.5.199
                              - Yaesu FT1000D, Yaesu FT 736, Yaesu FT 847, Antenne Mosley Pro 67B, Cushcraft R 7000 +
                              - Windows 10-64 bits. Processeur Intel Core I5 ​​9600k 3,7GHz 6 coeurs, 8 Go de RAM DDR4-2400Mhz,

                              Comment

                              Working...
                              X